loading...
سفر گردش

safar بازدید : 54 چهارشنبه 29 مرداد 1399 نظرات (0)

سلام به همه ی دوستان گلی که عاشق سفر کردن هستند ، امروز و در این مقاله می خواهم به معرفی دیوار بزرگ چین برایتان بپردازم . در واقع این دیوار یکی از محبوب ترین مکان های گردشگری کشورچین هست که در سفر به این کشور به هیچ عنوان نباید بازدید ازآن را از دست داد.

مشخصات کلی دیوار بزرگ چین

این دیوار 21196 کیلومتر طول دارد و به عنوان طولانی ترین دیوار موجود در جهان در سال 1987 در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. نام دیوار بزرگ چین در کتاب گینس به عنوان عجایب هفتگانه جدید جهان نیز به چشم می خورد. این دیوار با قدمت ۲۰۰۰ساله یکی از مقاصد اصلی گردشگران محسوب شده و تجلی فرهنگ مردم چین است وآنقدر اهمیت دارد که آکادمی برای مراقبت از آن تشکیل شده است. ساخت کامل این دیوار ۱۸۰۰ سال معادل هجده قرن به طول انجامیده و قسمت غمگین ماجرا این است که ۴۰۰ هزار نفر حین ساخت دیوار فوت کرده اند و هرگز نتوانسته اند تکمیل شدن این دیوار را مشاهده کنند و روی آن قدم بزنند.

دیوار چین چرا و چگونه ساخته شد؟

این دیوار در زمان پادشاهی شین هوانگ و برای مراقبت از کشور و مردم در برابر دشمن های خارجی ساخته شد. بعدها و پس از فوت شین هوانگ قسمت هایی از دیوار خراب شد و تعدادی از قبایل شمالی توانستند بر چین مسلط شده و زمام حکومت را بر دست گرفتند اما آن ها نیز به خوبی اهمیت وجود این دیوار را برای تامین امنیت و قدرت خود دریافته بودند پس به مرمت بخش های آسیب دیده دیوار پرداختند.
ساخت این دیوار سال های طولانی زمان برد و هزاران نفر از مردم اعم از مجرمان ، سربازان و مردم عادی سخت برای ساخت این دیوار کار کردند و متاسفانه بسیاری از آنان هنگام کار بر روی این دیوار عظیم فوت کردند و بعدها استخوان های بعضی از آن ها در بعضی از قسمت های دیوار توسط باستان شناسان یافت شد.

افسانه هایی پیرامون دیوار بزرگ چین!

یکی از افسانه هایی که در جریان ساخت این دیوار وجود دارد مربوط به خانم جوانی به نام منگ چیانگو است که به همسر خود بسیار علاقه داشته و متاسفانه همسر او یکی از چهل هزار گارگری بوده که در حین ساخت دیوار عظیم چین جان خود را ازدست داده بوده است.
منگ چیانگو پساز مرگ همسرش با بی تابی و اندوه فراوان به کنار دیوار بزرگ چین که یقیناً خاطره خوشی از آن نداشته می رود و آنقدر بی تابی می کند و اشک میریزد که قسمتی از دیوار فرو می ریزد و منگ چیانگو بقایای جسد همسرش را پیدا می کند و آن ها را خاک می کند. البته این یک افسانه است اما مردم چین آن را باور دارند و هنوزهم آن را برای یکدیگر تعریف می کنند.

فعالیت های گردشگری موجود در دیوار چین

اگر از آن دسته از افرادی هستید که از قدم زدن لذت می برید پس پیشنهاد میکنم در سفر به چین بازدید از دیوار بزرگ آن را به هیچ عنوان از دست ندهید و پس از پوشیدن کفش مناسب پیاده روی ، روی این دیوار منحصر به فرد را امتحان کنید.
با قدم زدن روی این دیوار علاوه برحس بی نظیر قدم زدن بر روی طولانی ترین و عحیب ترین دیوار موجود در جهان ، از تماشای مناظر طبیعی فوق العاده اطرافتان مانند سبزی جنگل ها و گیاهان زیبا لذت خواهید برد.

پوشیدن لباس های محلی مردم چین

اگر به پوشیدن لباس های سنتی کشور های مختلف علاقه دارید در بازدید از دیوار چین این فرصت را خواهید داشت که در ورودی های دیوار پوشیدن لباس های محلی مردم چین را تجربه کرده و عکس های فوق العاده بیندازید. در قسمت های مختلف دیوار شاهد کتیبه ها و سنگ تراشی های زیبایی خواهید بود که شما را با افسانه های این کشور آشنا خواهد کرد.

خرید صنایع دستی

قطعا بخش مهمی از سفر به هر شهر یا کشوری خرید وسایل سنتی و صنایع دستی مربوط به آن شهر و کشور است. شما در مسیر پیاده روی بر روی دیوار بزرگ چین مغازه های متنوعی خواهید بود که پر از صنایع دستی زیبا هستند و می توانند یادگاری از سفر به چین و یا شاید یک سوغاتی برای یک عزیز باشند.

قفل ها

مردم چین باور دارند که زوجی که به میله های موجود بر روی دیوار قفل آویزان کنند عشقشان همیشگی و پایدار خواهد بود. اگر شما زوجی هستید که می خواهید از این دیوار بازدید کنید امتحانش که ضرری ندارد دست به کار شوید و قفل پایداری عشقتان را بر میله های موجود در دیوار بزنید.

 


هزینه بازدید از طولانی ترین دیوار جهان برای افراد شش تا هجده ساله ۲۰ یوان چین معادل ۳۳۰۰۰۰ ریال و برای افراد بالای هجده سال ۴۰ یوان چین معادل ۶۶۰۰۰۰ ریال خودمان است.
آدرس دیوار بزرگ چین :Huairou, China

safar بازدید : 62 سه شنبه 28 مرداد 1399 نظرات (0)

ایاصوفیه از معروف ترین و جذاب ترین بناهای تاریخی استانبول و از بزرگترین عبادتگاه های معروف جهان است. این بنا در طی سالیان زیاد به عناوین مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است، این مکان در ابتدا به عنوان کلیسای جامع مسیحی ارتدوکس، سپس به عنوان کلیسای جامع کاتولیک رومی، مدتی به عنوان مسجد عثمانی و در نهایت به موزه سکولار کشور ترکیه تبدیل شده است.


‌‌‌تاریخچه ایاصوفیه‌

 این بنا به دستور همسر ژوستینین یکم ساخته شده و توسط امپراطور ژوستینین در 26 دسامبر 537 افتتاح شد و در سال 1453 به یک مسجد تبدیل شد اما در سال 1934 توسط دولت کشور ترکیه به موزه تبدیل گردید؛ مسجد ایاصوفیه از طرف سازمان جهانی یونسکو در فهرست آثار تاریخی جهان ثبت گردیده و مکانی مقدس و مورد احترام برای همه مردم دنیا از جمله مسلمانان و مسیحیان محسوب میگردد. در ابتدای سال ۲۰۲۰ دوباره رئیس جمهور کشور ترکیه دستور داده تا این بنا به عنوان مسجد مورد استفاده قرار گیرد.

سه کلیسا دقیقا در یک نقطه!

 این بنا جزء بزرگترین دستاوردهای معماری جهان است که به ویژه بخاطر گنبد عظیمی که در بالاترین نقطه بنا خودنمایی می‌کند به شهرت عظیمی دست یافته است و مظهر معماری بیزانس محسوب می شود. 

 ساختمان فعلی ایاصوفیه در محل آکروپولیس بیزانس ساخته شده است، دقیقاً در همان مکان که در آن دو ایاصوفیه قبلی قرار داشت؛ اولین بار ساختمان ایاصوفیه مجهز به گالری و دارای سقفی از جنس الوار ساخته شده است كه در 15 فوریه 360 توسط كنستانسیوس دوم افتتاح شد و البته این ساختمان در جریان یک شورش در سال 404 آتش گرفت. 

 تئودوسیوس دوم که مجدد و پس از بازسازی آن را در 10 اکتبر 405 افتتاح کرد نسخه دوم این بنا را سفارش داد، در طغیان های نیکا در سال 532، دوباره آن را به آتش کشیدند و تنها چندین بلوک مرمر را از ساختمان اصلی برجای ماند که هنوز هم می توان آن را در باغ نسخه امروزی این مکان مشاهده کرد.

 امپراطور جوستینین تنها چند روز پس از تخریب ایاصوفیه، تصمیم به ساخت نسخه فعلی گرفت و دستور داد که بنای جدید را بزرگتر و با شکوه تر از پیشینیان خود بسازند. 

شکوه و عظمت بی نظیر

 زمانی که برای اواین بار وارد ساختمان کلیسا می شوید مطمئنا از شکوه و عظمت این بنا شگفت زده میشوید ! به این دلیل که گنبند این بنای زیبا ۵۵.۶ متر بالاتر از سر شما قرار گرفته و این عظمت و بزرگی چشم هر بیننده ای را می رباید. این گنبد در ابتدا با 30 میلیون کاشی موزائیک طلا پوشانده شده بود و هم اکنون با کتیبه های قرآنی تزئین شده است و وقتی در میانه بنا می ایستید و به بالای سرتان نگاه میکنید به عظمت این بنای تاریخی پی خواهید برد. در زیر گنبد عظیم ایاصوفیه ۴۰ پنجره قوص دار ساخته شده است که باعث شده سقف آن بسیار زیبا به نظر بیاید. 


خرابی های متعدد در طول سالیان طولانی

 گنبد اصلی در هنگام زلزله ای که در 7 مه 558 اتفاق افتاد به طور کامل فرو ریخت. امپراطور دستور بازگرداندن فوری گنبد را داد و اینبار در ساخت گنبد از مواد سبک تر استفاده شد. در حال حاضر بنای گنبد به قدری نازک است که صدها شمع روشنی که در زیر این گنبد قرار دارد باعث می شود در تاریکی شب به زیبایی بدرخشد.

  در طول تاریخ بنای ایاصوفیه چندین بار تقویت و ترمیم شده است که بزرگتربن و مهم ترین آنها پس از آتش سوزی بزرگ 859 و زمین لرزه های 869 و 989 اتفاق افتاده است.

اشیاء از دست رفته ایاصوفیه

 این کلیسا محل نگهداری اشیاء تاریخی زیادی از جمله سنگ قبر مسیح، تصویری از شیردهی حضرت مریم، پارچه کفن حضرت عیسی مسیح (ع) و کالبد برخی افراد نامدار مسیحی بود که در ایام اشغال قسطنطنیه در خلال جنگ های صلیبی، کلیسای ایاصوفیه مورد هجوم و تجاوز قرار گرفت و بسیاری از این آثار ارزشمند نابود شدند و برخی هم مورد سرقت قرار گرفتند. البته برخی از این آثار تاریخی ارزشمند همچنان در موزه های کشورهای اروپایی نگهداری میگردند. 


تغییرات در ایاصوفیه

 در طول سال هایی که این بنا در تصرف لاتین ها بود، ایاصوفیه به کلیسای کاتولیک ها تبدیل شد. همانطور که اشاره شد این بنا بارها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفتاما برخی از این بازسازی ها جزإی و برخی دیگر کلی و وسیع بودند، بزرگترین و معروف ترین مرمت این بنا توسط برادران سوئیسی فوزاتی با نام های گاسپر و جوزپه انجام گرفت که عبدالمجیدیکم بر عملیات بازسازی بنا در این زمان نظارت داشت.

در این بازسازی حداقل ۸۰۰ نفر کارگر تحت نظر برادران فوزاتی به کار مشغول بودند، از اقدامات مهم آنها بازسازی طاق و گنبد بنا بود. همچنین ستون های بنا را راست نموده و با نظارت بر کار مرمت ایاصوفیه تا حدودی نیز نمای ظاهری را از داخل و خارج ساختمان بازسازی نمودند. 

تبدیل کلیسا به مسجد

 به لطف فتح قسطنطنیه توسط لشگر عثمانی در سال 1453، از تخریب بیشتر این کلیسا جلوگیری شد. هرچند که بساط مسیحیت از این بنا برچیده شد، زیرا سلطان مفتح دوم دستور پاکسازی فوری کلیسا را ​​داد و آن را به مسجد تبدیل کرد. موزائیک ها و نگاره های مسیحی کلیسا توسط گچ پوشانده شد و مناره هایی به آن اضافه شده تا بیشتر به شکل مسجد به نظر بیاید. 

تبدیل مسجد به موزه با روی کار آمدن آتاتورک

 پس از سقوط امپراتوری عثمانی و تأسیس جمهوری ترکیه، مصطفی کمال آتاتورک، بنیانگذار و اولین رئیس جمهوری ترکیه، ایاصوفیه را به موزه تبدیل کرد. موزاییک های داخلی خارق العاده ای که به طور اتفاقی در طی بازسازی ها در قرن 19 کشف شده بودند در طی مراحل مختلف و توسط دولت مورد مرمت قرار گرفتند. 

 اولین موزائیک دوره بیزانس که از همان دوران باقیمانده را می توان بر روی دروازه امپریال مشاهده کرد، که مسیحی را روی تخت نشان می دهد که یک امپراتور در کنار او زانو زده است. 
 هنوز هم در طبقه همکف این مکان موزائیک زیبای مریم در کنار کنستانتین و جاستینین قرار دارد. این موزائیک نشان می دهد که مریم روی تخت نشسته و نوزاد عیسی را در دست دارد و در کنار او دو نفر از بزرگترین امپراطور های شهر قرار دارند.

تبدیل دوباره موزه به مسجد

 در 10 ژوئیه سال 2020، یک دادگاه ترکیه فرمان 1934 مصطفی کمال آتاتورک را که مسجد را به موزه تبدیل کرده بود، ابطال کرد. این امر راهی را برای رئیس جمهور اردوغان فراهم کرد تا دستور تغییر ایاصوفیه به مسجد را صادر کند. وی به همین دلیل فرمان انتقال این بنا را از وزارت فرهنگ به ریاست امور مذهبی امضا کرد. این مسجد روز جمعه 24 ژوئیه مجددا درهای خود را بروی نمازگزاران باز کرد.

 هنوز دقیقا مشخص نشده که تأثیر این تغییرات برای گردشگران چه خواهد بود، به طور معمول، یک مسجد در خارج از مواقع برگزاری نماز، بصورت رایگان، برای گردشگران و عموم مردم در دسترس است. اما باید دید که آیا هزینه ورودی که در زمان موزه از افراد اخذ میشد برداشته می شود یا خیر.

مکانی که همیشه در حال مرمت است!

 با وجود اینکه این بنا بسیار زیبا و تاریخی است و نیاز به رسیدگی دارد متأسفانه، به نظر می رسد مرمت و بازسازی لازم در مورد ایاصوفیه داستانی بی پایان است، بنابراین همیشه باید برای دیدن داربست و لوازم مرمت و بازسازی در اطراف ایاصوفیه آماده باشید!

safar بازدید : 50 دوشنبه 20 مرداد 1399 نظرات (0)

در شهر استانبول تعداد بسیار زیادی از جاذبه های گردشگری را میابید که بازدید از هرکدام برایتان لذت بخش خواهد بود. این شهر پر گردشگر که هرروز نیز به تعداد گردشگران آن افزوده می شود، برای گشت و گذار کامل نیاز به حداقل 20 روز اقامت دارد. از ویژگی های بارز این شهر و جاذبه های آن میتوان دارا بودن هرنوع جاذبه گردشگری از جمله جاذبه های تاریخی، جاذبه های مدرن امروزی، جاذبه های تفریحی، مراکز خرید و بازار های دیدنی را نام برد.

برای بازدید از این شهر ابتدا باید مشخص کنید که دسته مورد علاقه شما از میان دیدنی ها کدام قسمت آن است، اگر به دیدن موزه ها و اماکن تاریخی علاقه دارید موزه این شهر یکی از غنی ترین موزه های ترکیه به شمار می آید که آثاری از یونان و روم باستان و ایران و ... را در خود جای داده است دیدنی شهر های باستانی اطراف این شهر و بنا های تاریخی مانند مساجد و کلیساهای تاریخی و باستانی نیز از دیگر گزینه های شما خواهد بود. اما اگر به بازدید و گشت و گذار در مراکز خرید علاقه دارید نیز درست به هدفف زدید و شهر درستی را انتخاب کردید، یکی از بهترین مراکز خرید کل اروپا در این شهر قرار دارد که شامل نمایندگی برند های بزرگ دنیا است. برای خرید های سنتی و سوغاتی های خوشمزه خود نیز می توانید به بازار مصری هیا استانبول مراجعه کنید که به تعبیری بهشت شکمو های استانبول نیز نامیده می شود...

برای بازدید از جاذبه های تفریحی نیز یکی از بهترین مواردی که می‌توانید تجربه کنید و همراه کودکان خود از آن لذت ببرید آکواریوم استانبول است، این آکواریوم با شبیه سازی محیط های زیر آب و جنگل های دنیا یکی از بهترین شرایط مصنوعی برای زیست جانوران را فراهم آورده است... (هرچند که نگه داشتن حیوانات و جانوران در قفس حتی در این شرایط نیز کار درستی نیست)

safar بازدید : 57 شنبه 11 مرداد 1399 نظرات (0)

ویژگیهای دریاچه گنج

منبع تامین آب دریاچه آبی است که از چشمه کف دریاچه می‌ جوشد. در اعماق دریاچه دمای آب ۴۰ درجه سانتی‌گراد می‌باشد و به تدریج که به سطح دریاچه می‌رسیم دمای آب کاهش می‌یابد و به ۲۱ درجه سانتیگراد می‌رسد. جالب است بدانید دمای آب دریاچه در تمام فصل های سال ثابت و بدون تغییر میباشد حتی در روزهای سرد و پر باد دما تغییری نمی‌کند. به دلیل وجود درصد بالای یون و عناصر سخت نظیر منیزیم، پتاسیم، هیدروژنف سولفید، سدیم سولفات و کلروکلسیم آب دریاچه غیر قابل آشامیدن می باشد و نوشیدن آن  باعث بیماری‌های معده و روده می شود. لازم به ذکر است که به دلیل این ویژگی آب دریاچه هیچ موجود زنده اینمی تواند در آن زندگی کند. آب سرریز شده از دریاچه به سمت زمین های زراعی هدایت می‌شود شنا کردن در این دریاچه ممنوع میباشد، در اطراف تخت سلیمان تابلوهای شنا ممنوع به چشم می‌خورد و نشان می‌دهد دریاچه علی رغم ظاهر آرام و زیبایش، خطرناک نیز می‌باشد. از طرفی سطح گلی دریاچه که حاصل فوران آتشفشان می باشد خطرناک است و موجب مرگ موجودات زنده می‌شود البته این مسئله بر اساس باورهای قدیمی گفته شده است.

 دسترسی و اقامت

دو راه برای رفتن به دریاچه گنج وجود دارد: مسیر اول مسیر تکاب می باشد که جاده ای هموار است بعد از رسیدن به شهر تکاب با کمک تابلوهای راهنما به راحتی می‌توان به دریاچه رسید البته شما با وسایل نقلیه ای که به تخت سلیمان می‌روند هم می توانید همراه شوید. مسیر دوم مسیری کوهستانی و آسفالته می باشد که بعد از زنجان و دندی در نهایت به تخت سلیمان ختم می شود.

در صورت سفر به دریاچه گنج جای نگرانی جهت اقامت و محل اسکان وجود ندارد در شهر تکاب هتل ها، سوئیت ها و خانه های افراد محلی وجود دارد که اجاره میدهند. در صورت تمایل و با در نظر گرفتن شرایط جوی منطقه می‌توان کمپینگ را نیز تجربه کنید.

 هزینه بازدید از دریاچه گنج

 برای گردشگران تور داخلی هزینه بازدید معمولاً ۵ هزار تومان میباشد بازدید از دریاچه که در ساعت ۹ الی ۱۹ می باشد حدود ۳۰ دقیقه تا یک ساعت زمان می برد.

 آدرس دریاچه گنج

 

آذربایجان غربی ۴۵ کیلومتری شمال شرق تکاب روستای نصرت‌آباد محوطه تخت سلیمان

safar بازدید : 115 شنبه 11 مرداد 1399 نظرات (0)

دریاچه تخت سلیمان

 دریاچه تخت سلیمان یا گنج در محوطه باستانی تخت سلیمان و در ۴۵ کیلومتری شهرستان تکاب و در استان آذربایجان غربی واقع شده است، این دریاچه زیبا و فیروزه‌ای و در عین حال خطرناک بیش از سه هزار سال قدمت دارد و در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. باورهای قدیمی اهالی منطقه حاکی از این است که در دوره های مختلف گذشته در این دریاچه گنج های زیادی پنهان شده،  و دلیل نامگذاری این دریاچه به نام دریاچه گنج هم به همین دلیل می باشد. اما جالب است بدانید که تاکنون از این دریاچه گنج یا شیء  قیمتی پیدا نشده که این موضوع می‌تواند به دلیل خطرناک بودن راه پیدا کردن گنج باشد.  با وجود زیبایی‌های چشم‌نواز دریاچه، بهترین فصل سفر به آنجا اردیبهشت تا تیرماه می‌باشد. در فصل‌های بهار و تابستان دریاچه خنک و دلپذیر با سرسبزی فراوان می‌باشد و در فصل‌های پاییز و زمستان با وجود هوای سرد،  بخار ملایمی از سطح آب دریاچه بلند می‌شود. این دریاچه حدود ۶۰ متر می باشد.

 تاریخچه دریاچه تخت سلیمان یا دریاچه گنج

 در مورد پیدایش این دریاچه سه عقیده و باور متفاوت وجود دارد: گروه اول معتقدند حضرت سلیمان عصای خود را بر زمین کوبید و از آن ضربه چشمه به وجود آمده است که دریاچه گنج امروزی میباشد. گروه دوم معتقدند یکی از پادشاهان ایرانی به نام هرمزد خاک مقدسی را در این مکان دفن کرده و سپس این دریاچه به وجود آمده است و اما گروه سوم دریاچه را نتیجه فوران آتشفشان کوهی که در همان نزدیکی هست می‌دانند و گواه این ادعا هم از نظر آنها سطح گلی کف دریاچه است. زرتشتیان آب دریاچه را مقدس می دانستند و باور داشتند که الهه آبها در آن می زیسته است. در گذشته مردم هدایا و نذورات خود را برای قدردانی از خداوند و دور شدن بلایا از آنها به درون دریاچه می‌ریختند. در این مورد داستان های زیادی هم موجود هست. گفته شده که در دوران باستان کوروش کبیر بعد از پیروزی در جنگ و اسیر کردن پادشاه لیدیه تمام خزانه و اشیای گرانبها شاه شکست خورده را به عنوان نذر در این دریاچه می‌اندازد. در جنگهای بین ایرانیان و رومیان در یکی از حملات این منطقه توسط رومیان تسخیر می‌شود در این هنگام مردم اشیای گرانبهای خود و نگهبان آتشکده ها و معبد ناهید اشیای گرانبها را به عنوان نذر به داخل این دریاچه ریخته اند. اما بحث برانگیزترین گنجی که گفته می‌شود کف دریاچه تخت سلیمان دفن شده انگشتر حضرت سلیمان می باشد. گفته می‌شود حضرت سلیمان تمام قدرت خود را که با آن نیروهای ماورایی را در دست داشت از انگشترش می گرفت و شیطان که به دنبال قدرت و مقام بود موفق شد انگشتر حضرت سلیمان را بردارد و بر تخت فرمانروایی بنشیند. نقل شده که شیطان انگشتر را درون دریاچه می‌اندازد و حضرت سلیمان هرگز نتوانست آن را بیابد اما منابع دیگری هست که می‌گویند حضرت سلیمان انگشتر را از شکم یک ماهی بیرون می آورد و در نهایت شیطان را شکست میدهد.

safar بازدید : 81 شنبه 04 مرداد 1399 نظرات (0)

در شرق تالار روم تماشاخانه ای وجود دارد که از سنگ و بتن ساخته شده و کلوسئوم نامیده می شود و یکی از عجایب هفتگانه دنیای جدید است. این بنا چهار هزار متر مربع مساحت دارد و از آن به عنوان خونین ترین قتلگاه تاریخ بشر یاد می شود! با این وجود امروزه این بنا نمتد تمدن و شکوه امپراطوری روم شناخته می شود و از محبوبیت بالایی برخوردار است! این بنای تاریخی در حدود ۷۰ تا ۷۲ سال پس از میلاد مسیح ساخته شده و از سوی وسپاسیان از سلسله فلاوین به مردم روم هدیه گردیده است. در 80 سال پس از میلاد، پسر وسپاسیان، تیتوس، كولوسئوم را افتتاح كرد. به همین دلیل به این بنا، آمفی تئاتر فلاوین هم گفته می شود. افتتاحیه این مکان با شکوه جشن ۱۰۰ روزه ای بود که با مبارزات گلادیاتوری و دعوای حیوانات وحشی همراه بود. بعد از چهار قرن پر استفاده برای کلوسئوم، عصر با شکوه این سالن به پایان رسید و تا قرن هجدهم به عنوان انبار مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار گرفت. اگرچه دو سوم کلوسئوم اصلی با گذشت زمان از بین رفته است، این آمفی تئاتر همچنان به عنوان یک مکان گردشگری محبوب و همچنین نمادی از دوران امپراطوری روم و تاریخ طولانی و پرتلاطم آن باقی مانده است.

کلسئوم در روم

ریشه های کلوسئوم

 حتی بعد از اینکه امپراطور فاسد روم نرون زندگی خود را در 68 سال پس از میلاد پایان داد، بی کفایتی و زیاده خواهی های او باعث ایجاد سلسله جنگ های داخلی شد.  در کمتر از یک سال پس از مرگ نرون چهار امپراطور مختلف تاج و تخت را به دست آورده و به سرعت تغییر میکردند. چهارمین آنها وسپاسیان بود که به مدت 10 سال حکمرانی کرد (69-79 پس از میلاد). امپراطوران فلاوین، شامل وسپاسیان و پسرانش تیتوس (79-81) و دومیتیان (81-96) بودند که تلاش کردند تا افراط و تفریط دربار روم را پایان دهند و اقتدار حکومت را بازیابی کنند و رفاه عمومی را ارتقا دهند. در حدود 70-72 پس از میلاد مسیح، وسپاسیان در منطقه ای که نرون پس از آتش سوزی بزرگ سال 64 میلادی برای خود کاخ زیبا و مجللی ساخته بود،  یک سالن آمفی تئاتر جدید بنا نهاد که در آن مردم بتوانند از نبردهای گلادیاتوری و سایر اشکال سرگرمی لذت ببرند. پس از گذشت نزدیک به یک دهه ساخت این بنا به پایان رسید و تیتوس رسماً با یک جشنواره شامل 100 روز بازی و مبارزه کلوسئوم را در 80 بعد از میلاد مسیح افتتاح کرد. مراحل پایانی ساخت و ساز کولوسئوم تحت سلطنت برادر و جانشین تیتوس، دومیتیان به پایان رسید.

کلوسئوم در روم

مختصات ظاهری کلوسئوم

کلوسئوم با مساحت 620 در 513 پا (190 در 155 متر) بزرگترین آمفی تئاتر در سرزمین روم و حتی جهان بود. بر خلاف بسیاری از آمفی تئاترهای قبلی، که برای تأمین امنیت لازم در تپه های اطراف شهر ساخته شده بودند بودند، اما سازه کلوسئوم از سنگ و بتن ساخته شده و اطراف آن کاملا آزاد بود. این بنا به دلیل شکل ساخت دارای شیوه بسیار آسانی برای ورود و خروج تماشاگران بود که از این جهت یک شاهکار مهندسی به شمار می رود. نمای این سازه از سه طبقه طاق های گنبدی شکل تشکیل شده که بر روی ستون های عظیم قرار دارند. ستون های هر طبقه این تماشاخانه به سبک معماری خاصی ساخته شده اند. معماری ستون های طبقه اول این بنا بر اساس سبک دوریکا، ستون های طبقه دوم به سبک ایونیک و ستون های طبقه سوم کلوسئوم به سبک قرنتی ساخته شده بودند. کولوسئوم گنجایش بیش از ۵۰ تا ۸۰ هزار تماشاگر را داشته و دارای ۸۰ درب ورودی بوده است. به احتمال فراوان تماشاگران در داخل این تماشاخانه بزرگ بر اساس جایگاه و منزلت اجتماعی طبقه بندی میشده اند.

کلوسئوم خونین

شهرت کلوسئوم از گذشته تاکنون

کلوسئوم هم اکنون بیشتر با گذشته خونین خود شهرت یافته است. در این مکان مبارزات گلادیاتوری و مبارزات انسان با حیوان و حیوان با حیوان رونق بسیار داشت و از این طریق زمینه سرگرمی تماشاگران این تماشاخانه که اکثرا از طبقه اشراف جامعه بودند فراهم میگردید. اکثر گلادیاتور ها از میان بردگان، زندانیان و محکومین به اعدام انتخاب میشدند. اکثر گلادیاتور ها مرد بودند اما گلادیاتور زن هم وجود داشت. در این مکان همچنین اعدام هایی صورت می گرفت که با رهاسازی حیوانات وحشی و تکه و پاره کردن اعدامیان و زنده زنده خورده شدن آنها همراه بود. حدود ۲۰۰۰ سال پیش زمانی که روم به اورشلیم حمله کرد و با نابودی این شهر بردگان زیادی را به اسارت گرفت. گفته می شود در ساخت کلوسئوم حدود ۴۵ تا ۶۰ هزار نفر از این بردگان به بیگاری گرفته شده اند که تعداد زیاد یاز آنها در حین ساخت این بنا جان خود را از دست داده اند.

کلوسئوم در روم

بکش تا زنده بمانی!

در افتتاحیه این بنا بیش از ۹۰۰۰ حیوان وحشی کشته شده است. در این تماشاخانه تماشاگران مرد بر روی سکوها نشسته و در جایگاهی امن به تماشای مبارزات می پرداختند اما زنان مجبور بودند بر روی یک طبقه چوبی که دید بسیار بدی هم داشت بنشینند. این قسمت در طبقه پنجم کلوسئوم قرار داشت و با طناب مهار شده بود و هر از چند گاهی با پاره شدن طناب ها از فاصله ۵۰ متری به پایین سقوط می کردند. هر بار که جشن یا مراسمی در کلوسئوم برگزار می گردید بیش از ۵ هزار گلادیاتور و برده کشته می شدند و مردم با دیدن این صحنه ها لذت می بردند! در مجموع بیش از یک میلیون نفر در این بنای چهار هزار متری به فجیع ترین اشکال ممکن قتل رسیده اند که همین امر کلوسئوم را به خونین ترین قتلگاه تاریخ بشریت بدل کرده است.

تماشاخانه خونین دیروز، نماد تمدن امروز!

 كولوسئوم حدود چهار قرن پر رونق را گذرانده تا اینكه با مبارزات امپراطوری روم غربی و تغییر تدریجی در سلیقه عمومی به خاتمه ی مبارزات گلادیاتوری انجامید و کم کم از رونق این بنا کاسته شد. کلوسئوم در اثر پدیده های طبیعی مانند رعد و برق و زمین لرزه آسیب هایی دیده است. در قرنهای بعد کلوسئوم به طور کامل رها شد و به عنوان مکانی برای دپوی مصالح ساختمانی پروژه های ساخت و ساز از جمله کلیساهای سنت پیتر، سنت جان لتران، پلازا ونیزیا و استحکامات دفاعی در امتداد رودخانه تیبر استفاده میشد. با این وجود، از آغاز قرن هجدهم، پاپ های مختلف به دنبال حفاظت از این بنا به عنوان یک مکان مقدس مسیحیت بودند، اگرچه در حقیقت مشخص نیست که آیا شهدای اولیه مسیحی همانطور که گمانه زنی شده در کلوسئوم کشته شده اند یا خیر.

کلوسئوم در روم

 وضعیت کنونی کلوسئوم

 تا قرن بیستم، ترکیبی از آب و هوا، بلایای طبیعی، بی توجهی و خرابکاری تقریباً دو سوم کلوسئوم اصلی را نابود کرده بود، از جمله همه صندلی های مرمر دور تا دور سالن و عناصر تزئینی آن از بین رفتند. تلاشهایی برای مرمت این بنا از دهه 1990 آغاز شد و با گذشت سالها ادامه یافت، زیرا این بنا همچنان به عنوان یک جاذبه برجسته برای گردشگران از سراسر جهان شناخته می شود. با خواندن این مقاله متوجه شدید کلوسئوم کجاست و چه ویژگی هایی دارد.

safar بازدید : 110 چهارشنبه 25 تیر 1399 نظرات (0)

اهرام جیزه در دورانی ساخته شدند که مصر یکی از ثروتمندترین و قدرتمندترین تمدن های جهان بود. اهرام مصر یکی از باشکوه ترین سازه های دست ساز در تاریخ بشر هستند. ابعاد عظیم این اهرام نشان دهنده نقش غیر قابل انکاری است که فرعون یا پادشاه در جامعه مصر باستان بازی میکرده است. گرچه اهرام از ابتدای عصر پادشاهی قدیم تا نزدیکی دوره بطلمیوس در قرن چهارم ساخته شده اند اما اوج دوره ساخت اهرام در اواخر سلسله سوم آغاز شد و تقریبا تا سلسله ششم حدود ۲۳۲۵ سال پیش از میلاد مسیح ادامه داشت. پس از گذشت بیش از 4000 سال، اهرام جیزه هنوز هم عظمت خود را حفظ کرده اند و جزء جدایی ناپذیر تاریخ مصر و حتی تاریخ جهان می باشند.

اهرام مصر

فرعون در جامعه مصر

 در خلال سلسله سوم و چهارم پادشاهی قدیم مصر از رونق و ثبات اقتصادی فوق العاده ای برخوردار بود.  پادشاهان در جامعه مصر موقعیت منحصر به فردی داشتند. زمانی رسیده بود که اعتقاد بر این بود که آنها توسط خدایان انتخاب شده اند تا به عنوان واسطه خود در زمین خدمت کنند. به همین دلیل به نفع همه بود که حتی بعد از مرگ فرعون بدن او را دست نخورده نگه دارند.

 مصریان باستان معتقد بودند كه هنگام مرگ شاه، بخشی از روح وی (معروف به "كا") در بدن او باقی مانده است.  به همین خاطر و برای مراقبت صحیح از روح فرعون جسد او مومیایی می شد و هرچه پادشاه در زندگی پس از مرگ به آن احتیاج داشت با وی دفن میگردید، از جمله صندوقچه های طلا، غذا، صندلی هایی برای نشستن و دیگر اقلام مورد نیاز! اهرام مصر از این جهت مورد توجه پادشاهان قرار گرفت که قرار بود پس از مرگ به زندگی بازگشته و همچنان به حیات ابدی ادامه دهند! همچنین وسایل مورد نیاز و ثروتی که به همراه فرعون دفن می شد نه تنها برای او بلکه برای همه بستگان او بود که در نزدیکی او دفن گردیده اند!

 اهرام اولیه

  بر اساس اسناد موجود قدیمی ترین هرم شناخته شده در مصر در حدود سال ۲۶۳۰ قبل از میلاد در ساقارا ساخته شده و به عنوان مقبره پادشاه جوزر مورد استفاده قرار گرفته است. در این دوره بر خلاف مقبره های قبلی که از گل ساخته می شد، مقبره جوزر را به شکل هرم پله ای از سنگ ساختند که ارتفاع آن به 204 پا (62 متر) میرسید و بلندترین ساختمان زمان خود بود. این هرم توسط مجموعه ای از حیاط ها، معابد و سازه ها احاطه شده بود تا جوزر بتواند از زندگی آخرت خود لذت ببرد!

 پس از جوزر اهرام مصر به عنوان محلی برای دفن خاندان سلطنتی تبدیل شدند اگرچه هیچکدام از برنامه ریزی ها توسط جانشینان سلسله او به اتمام نرسید (احتمالاً به دلیل سلطنت نسبتاً کوتاه آنها). نخستین مقبره ساخته شده به عنوان یک هرم "واقعی" هرم سرخ در دهشور بود که یکی از سه مقبره ساخته شده برای نخستین پادشاه سلسله چهارم، اسنفرو بود(2613-2589 قبل از میلاد)

اهرام مصر

 اهرام بزرگ جیزه

 هیچ یک از اهرام ساخته شده بیشتر از سه هرم بزرگ جیزه معروف به اهرام ثلاثه، واقع در فلات ساحل غربی رود نیل، در حومه قاهره امروزی، شهرت پیدا نکردند. قدیمی ترین و بزرگترین هرم از اهرام سه گانه جیزه، معروف به هرم بزرگ، تنها بنای باقیمانده از عجایب هفتگانه جهان باستان است. (البته در سالهای اخیر عجایب هفتگانه جدید معرفی شده اند که جدای از عجایب هفتگانه جهان باستان هستند.)

هرم بزرگ (هرم خوفو)

 این هرم بزرگ برای خوفو، جانشین اسنفرو و دومین فرعون از هشت پادشاه سلسله چهارم ساخته شده است. گرچه خوفو به مدت 23 سال سلطنت کرد (2589-2566 قبل از میلاد) اما شهرت هرم او از کل دوران سلطنتش بیشتر شد! دو طرف پایه هرم به طور متوسط ​​755.75 پا (230 متر) و ارتفاع اصلی آن 481.4 فوت (147 متر) بوده و آن را به بزرگترین هرم جهان تبدیل کرده است.  سه اهرام کوچک ساخته شده برای ملکه های خوفو در کنار هرم بزرگ آراسته شده اند و مقبره ای در نزدیکی آن یافت شده است که جایگاه سارکوفاگ مادر خوفو و ملکه هتفرس است. مانند سایر اهرام مصر، خوفو با مقبره های ریز و درشتی احاطه شده است که مقبره بستگان یا نزدیکان پادشاه می باشند که برای همراهی و حمایت از وی در زندگی پس از مرگ دفن شده اند.

اهرام مصر

هرم میانی (هرم خفرع)

 هرم میانی در جیزه برای پسر خوفو، فرعون خفرع (2558-2532 قبل از میلاد) ساخته شده است. هرم خفرع از نظر ارتفاع دومین هرم در جیزه است و دارای مقبره فرعون خفرع است. یک ویژگی منحصر به فرد که در مجتمع هرمی خفرع ساخته شده ابوالهول بزرگ است که یک مجسمه نگهبان حکاکی شده از سنگ آهک با سر انسان و بدن شیر می باشد.

هرم کوچک (هرم منقرع)

جنوبی ترین هرم در جیزه برای پسر خفرع یعنی منقرع (2532-2503 قبل از میلاد) ساخته شده است. این هرم از نظر ارتفاع کوتاهترین میان این سه هرم است (218 پا) و پیشرو اهرام کوچکتر است که در دوره های پنجم و ششم ساخته شده اند.

اهرام مصر

 چه کسی اهرام ثلاثه را ساخت؟

 اگرچه برخی از کتب تاریخی معتقدند که اهرام مصر با بیگاری از بردگان یا کارگران ساخته شده اند، اما اسکلت های کشف شده از این منطقه نشان می دهند که احتمالاً این کارگران بومی کشاورزان مصری بودند که در زمان سیلاب رودخانه نیل که باعث از بین رفتن زمین های کشاورزی شد به ناچار و برای گذران زندگی روی هرم کار می کردند. تقریباً 2.3 میلیون قطعه بلوک سنگی که هرکدام به طور متوسط ​​حدود 2.5 تن وزن داشتند برای ساخت هرم بزرگ خووفو برش داده شده و به بالای هرم حمل گردیده و کار گذاشته شده است. مورخ معروف یونان باستان هرودوت نوشت: برای ساختن هرم 20 سال زمان و 100 هزار مرد احتیاج نیاز بود، اما بعدها شواهد باستان شناسی نشان می دهد که احتمالاً نیروی کار حدود 20،000 نفر بوده است.

اهرام مصر

 پایان عصر هرم

 اهرام همچنان در طول سلسله های پنجم و ششم ساخته می شدند، اما کیفیت و ابعاد کلی آنها در این دوره به موازات قدرت و ثروت خود پادشاهان کاهش یافته است. در اهرام پادشاهی قدیم، با شروع پادشاهی اوناس (2375-2345 پیش از میلاد) سازندگان هرم شروع به کتیبه کردن وقایع موجود در دوران سلطنت پادشاه بر دیواره های اتاق دفن و بقیه قسمت های داخلی هرم کردند.  اینها به عنوان متن های هرمی شناخته می شوند و نخستین آثار مهم مذهبی شناخته شده از مصر باستان هستند.

 آخرین هرم بزرگ ساخته شده متعلق به پپی دوم (2278-2184 پیش از میلاد) پادشاه دوم سلسله ششم بود که به عنوان یک پسر جوان به قدرت رسید و 94 سال حکومت کرد. در زمان حکومت وی ​میزان قدرت پادشاه رو به زوال بود و با افزایش قدرت مقامات اداری غیر سلطنتی، فرعون برخی از صفات شبه الهی خود را از دست داده بود. هرم پپی دوم، ساخته شده در سقارا و حدود 30 سال از زمان سلطنت وی به پایان رسید و بسیار کوتاهتر (172 پا) از سایر اهرام متعلق به پادشاهان قدیم بود. با مرگ پپی، پادشاهی و دولت مرکزی قدرتمند فروپاشید و مصر وارد مرحله آشفتگی شد که به عنوان دوره میانی اول شناخته می شود.  پادشاهان بعدی از سلسله دوازدهم، در مرحله به اصطلاح پادشاهی میانه به ساخت و ساز هرم پرداختند اما اهرام آنها هرگز به همان اندازه اهرام بزرگ قدیم نبودند نبودند.

 وضعیت امروز اهرام مصر

 سارقین مقبره و دیگر دزدان آثار تاریخی هم در دوران باستان و هم در دوران دنیای مدرن بیشتر اجساد مومیایی شده فرعونیان و وسایل و جواهرات با ارزشی که به همراه آنها دفن شده بود را از اهرام بیرون کشیده و غارت کردند. با گذشت زمان و فرسایش سنگ های اهرام هیچ کدام آنها اکنون در ارتفاع اولیه خود نیستند. به عنوان مثال، خوفو تنها 451 فوت ارتفاع دارد. با این وجود، میلیون ها نفر هر ساله، برای بازدید از شکوه و عظمت اهرام جیزه و آشنایی با شکوه و عظمت مصر باستان، به این کشور سفر میکنند، غافل از اینکه با گذر زمان، ابر و باد و مه و خورشید و فلک با بی رحمی هرچه تمام تر اهرام ماندگار جیزه را ذره ذره از بین می برند...

safar بازدید : 84 یکشنبه 14 اردیبهشت 1399 نظرات (0)

اگر قصد سفر به باکو را داشته باشید ( باکو کجاست ) یکی از موارد مهمی که برای بازدید توجه شما را به خود جلب می نماید کاخ شیروان شاهی باکو است! این کاخ متفاوت در قرن 15 میلادی توسط سلسله ای با نام شیروانیان ساخته شد و بخش مهمی از تاریخ آذربایجان به شمار می آید. این سلسله به صورت عمده در قلمرویی به سعت آذربایجان کنونی حکومت کرده اند. از آنجایی که این کاخ از مهم ترین بخش های تاریخ این کشور به شمار می آید مورد توجه گردشگران تور باکو قرار دارد همچنین در میراث جهانی یونسکو نیز ثبت شده است نمایی از این کاخ در اسکناس 10000 مناتی این کشور ثبت شده.

کاخ شیروان شاهی باکو

در حملات کشور های عثمانی و روسیه به این کشور قسمت هایی از کاخ تخریب شد و به سرقت رفت اما در سال 1984 رسما به عنوان یک مومزه برای بازدید عموم باز گشایی شد.

تاریخپه کاخ شیروان شاهی باکو

ساخت این کاخ از قرن 13 آغاز و تا قرن 16 ادامه پیدا کرد! برخی بر این عقیده هستند که این بنا، بنایی یادبود برای فردی است که در این اطراف دفن شده و برخی دیگر معتقد هستد که این بنا به عنوان قصر حاکم مورد استفاده بوده است زیرا همزمان با ساخت آن پایتخت آذربایجان به باکو منتقل شده است. اما تاریخچه دقیق ساخت آن مشخص نیست به این علت که در این بنا هیچ کتیبه ای از زمان ابتدایی ساخت آن باقی نمانده است. قسمت اصلی این کاخ در کل دارای 52 اتاق بود که در دو طبقه طرح ریزی شده و 27 تای آن در طبقه اول و 25 تای آ در طبقه دوم واقع شده است اما در حال حاظر 16 اتاق از اتاق های طبقه دوم باقی مانده است. برای بازدید از این کاخ از ساعت 10 صبح تا 18 زمان خواهید داشت؛ از جاذبه های نزدیک این کاخ می توان به یانار داغ اشاره کرد که در 26 کیلومتری این محل قرار دارد.

کاخ شیروان باکو

تعداد صفحات : 2

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 18
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 16
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 49
  • باردید دیروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 82
  • بازدید ماه : 188
  • بازدید سال : 1,167
  • بازدید کلی : 4,137